RING OSS - 021-372 47 21

Stenläggning Västerås

RING OSS - 021-372 47 21

Sten och material

Det är viktigt att tänka på vilken marksten du använder inför en stenläggning i Västerås.

Att välja rätt marksten är inte det lättaste i världen. Dels ska den tåla alla dagliga prövningar och hålla över tid, dessutom ska den vara estetiskt tilltalande. 

När du anlitar oss för stenläggning i Västerås är valet av material helt och hållet ditt - men vi finns med dig under hela processen och ger dig expertråd om vilken marksten som passar till vad. Vi finns där för att förverkliga din vision om din nya garageuppfart eller trädgård och ger värdefull rådgivning och delar med oss av expertkunskaper vi samlat på oss efter våra många år i branschen.

Kontakta oss om du behöver hjälp med stenläggning i Västerås.

Marksten inför stenläggning i Västerås

När du planerar inför en stenläggning i Västerås är det flera saker som du måste tänka på. Att välja marksten är den roliga, men också den sista delen i projektet. När du anlitar oss till din stenläggning i Västerås börjar vi med en inventering av marken. Sedan måste vi schakta bort översta lagret av jord eftersom tjälen och frosten som släpper kan skada din marksten.

Inför en stenläggning i Västerås räcker det att ta bort ungefär 20 centimeter jord på den plats du vill lägga marksten. Det är också viktigt att tänka på att det behövs lutning på en till två centimeter bort från huset för dräneringen. Sen är det dags att lägga det understa lagret - bärlagergrus. Lagret med lite grövre krossat grus ska vara ungefär 15 centimeter. Sedan packas lagret med en så kallad markvibrator. Markstenen som läggs på kan vara ungefär fem centimeter tjock om det rör sig om en uteplats eller en trädgårdsgång. Rör det sig å andra sidan om en garageuppfart där allt från motorcyklar till tunga fordon ska parkeras behöver stenen bara i alla fall sju centimeter tjock.

När du vänder dig till oss för stenläggning i Västerås väljer du självklart själv vilken marksten du vill ha och som du tycker passar bäst till ditt hus. Det finns ofta en uppsjö av sten att välja mellan, bland annat:

  • Betong
  • Granit
  • Skiffer
  • Sandsten
  • Tegel

Att skapa en trivsam uteplats eller grannskapets snyggaste garageuppfart kan vara ett hårt och tidskrävande arbete som kräver eftertanke och planering. Det är inte alla villaägare som har tid med det, därför är det aldrig en dålig idé att låta proffsen ta hand om grovgörat så du kan njuta av resultatet. Då blir dessutom jobbet gjort fortare och du vet att inga misstag skett under vägen. Hör av dig till oss när du behöver hjälp med stenläggning i Västerås.